2024. április 25. - Márk

Rejtő, Pilinszky, Szabó Magda hangosan

Az ünnepek közeledtével hét új hangoskönyvet, többek között Szabó Magda, Pilinszky János és Rejtő Jenő műveit adja ki közösen a Kossuth és a Mojzer Kiadó, amelyek így már több mint hatvan irodalmi CD-vel vannak jelen a piacon - mondta el Kocsis András Sán
2007. november 7. szerda 14:17 - Hírextra
A Rejtő Jenő műveiből készült hangoskönyv-sorozat újabb elemmel bővült: a Piszkos Fred közbelép című regényt Rudolf Péter előadásában hallhatják az érdeklődők - közölte a könyves műhely vezetője.

Hozzátette, hogy az alkotást eredetileg Kaszás Attila olvasta volna fel, halála miatt azonban a színész barátja, a korábbi Rejtő-hangoskönyveket is jegyző Rudolf Péter jelentkezett a feladatra, a honoráriumot és a bevétel egy részét az elhunyt művész családjának ajánlják fel.

A közelmúltban 90. születésnapját ünnepelő Szabó Magda kötetei közül is új művek kerülnek hallható formátumban a könyvesboltok polcaira. A Mózes egy, huszonkettő című, a nemzedékek közötti örök feszültséget boncolgató regényt Ónodi Eszter, Dömötör András és Máté Gábor szólaltatja meg.

Szabó Magda gyermekeknek szóló Bárány Boldizsár című regénye Kubik Anna előadásában jelenik meg.

Szintén gyermekeknek szóló kiadvány a Kiss Ottó skandináv stílusú, szórakoztató, vidám és bölcs verseit tartalmazó Csillagszóró Márió és Emese almája című hangoskönyv.

Pilinszky János verses meséit Cseke Péter és Kálid Artúr olvassa fel. Az Aranymadár című kötetben Pilinszky felnőtteknek is szóló verseiben saját költői világa és sorsának teljes emberi problematikája tükröződik vissza.

A kortárs amerikai science-fiction irodalom kiemelkedő alakjától, Philip K. Dicktől a Lenn a sivár Földön című mű jelent meg hangoskönyv formájában. Az ember sorsát a technikai fejlődés kezelhetetlensége közepette kutató alkotó négy írását Galambos Péter tolmácsolásában hallhatja a közönség.

Kocsis András Sándor kitért arra, hogy ugyan Magyarországon már kialakulóban van a hangoskönyvek fogyasztói bázisa, az arány még mindig nem éri el a nyugat-európai szintet.
Ennek egyik okaként azt jelölte meg, hogy az irodalom másodlagos tevékenységként történő élvezését lehetővé tevő kiadványokat továbbra is sokan csak a vakok és gyengénlátók számára készült alkotásoknak vélik.

Szintén gondot okoz, hogy a könyvkereskedők még mindig nem barátkoztak meg a hangoskönyvekkel, valamint az, hogy a digitális kiadványok olykor illegálisan felkerülnek az internetre, és így ingyen letölthetők.

A kiadóvezető hangsúlyozta, hogy a gondozásukban megjelent hangoskönyveket letölthetővé teszik. Az újítás keretében az első lépésben tizenöt kiadvány - többek között Gárdonyi-, Örkény- és Rejtő-művek - virtuális megvásárlása vált lehetővé a kiadó honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását