2024. április 14. - Tibor

Lassan áll helyre a menetrend

Szerda estére szinte már az összes elővárosi vonat menetrend szerint közlekedik, akárcsak a mellékvonalak járatai - adta hírül a MÁV. Minden InterCity és gyorsvonat jár, de egyelőre még késnek 30-40 percet. A teljes menetrend csak csütörtök hajnali üzemke
2007. november 7. szerda 22:25 - Hírextra
A MÁV előzetes adatai szerint, szerda reggel hat és nyolc óra között, a vasutasok kétórás sztrájkja miatt menetrend szerinti 556 vonatból csak 221 közlekedett. A 10 043 szolgálatban lévő vasutasból 3595-en nem vették fel a munkát. Így a vasúttársaság kimutatása alapján a sztrájkban résztvevők százalékos aránya nem érte el a 40 százalékot.

Ezzel szemben szerda reggel Simon Dezső, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke azt nyilatkozta a Független Hírügynökségnek, hogy több mint 80 százalékos volt a részvételi arány. Hozzátette, hogy csak elenyésző volt azok száma, akik felvették a munkát reggel. Ha voltak is olyan pályaudvarok, ahonnan elindulhattak a vonatok, biztosan nem juthattak messze, mert a következő állomáson már megállították azokat.

A vasúttársaság információi szerint a munkabeszüntetés ideje alatt több helyen is közlekedtek a vonatok, mert a vasutasok egy része felvette a munkát. Így például Budapesten, a Déli és Kelenföldi pályaudvaron fogadták és indították a vonatok egy részét. A budapesti elővárosban 35 vonattal utazhattak. Hasonló volt a helyzet Újszász, Rákos és Kőbánya-felső állomáson. A dél-balatoni vasútvonalon valamint a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári vonalon is közlekedett néhány vonat. A főváros Nyugati és Keleti pályaudvarán, továbbá Emőd, Nyékládháza, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Békéscsaba, Győr és Hegyeshalom állomáson viszont teljes egészében szünetelt a vonatközlekedés, mert a többség sztrájkolt.

Szombaton éjfélig lehet visszaigényelni a sztrájk miatt kimaradt vonatok jegyárát és az IC pótdíjakat. Ezért a MÁV-START Zrt. csak a jövő héten tudja megállapítani, hogy mekkora bevételkiesést a munkabeszüntetés.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását