2024. április 25. - Márk

Több belföldi a szállodákban

A külföldi vendégek csaknem 2 százalékkal kevesebb, a belföldiek 2 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a hazai szállodákban és panziókban, az év első kilenc hónapjában. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi év hasonló időszakához képest alig változott a fo
2007. november 6. kedd 14:43 - Hírextra
2007. januárjától szeptemberig 2,7 millió külföldi vendég 8,1 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken. Az Európai Unióból érkezett vendégek esetében 3 százalékkal csökkent ez a szám; a legtöbb turistát küldő Németországnál 9 százalékos, míg a briteknél 22 százalékos visszaesést tapasztaltak. Számottevően csak a wellness-szállodák forgalma nőtt (6 százalékkal), de a tavalyinál valamennyivel több vendégéjszakát töltöttek el az apartmanokban és a kempingekben is (2-3 százalék).

Az év első kilenc hónapjában 3,1 millió belföldi vendéget és 8 millió vendégéjszakát regisztráltak. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 2 százalékkal nőtt, a négycsillagos szállodákban viszont 16, az ötcsillagosokban 30 százalékkal több vendég fordult meg, mint egy évvel korábban.

A szállodák átlagosan 51 százalékos kihasználtsággal működtek a megfigyelt időszakban, ami egy százalékkal több, mint a tavalyi szám. A kereskedelmi szálláshelyek összesen 186 milliárd forintos árbevételt könyveltek el az év első kilenc hónapjában, ez 4 százalékos növekedésnek felel meg - közölte a KSH.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását