2024. április 26. - Ervin

Rendet a menekültszálláson!

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) a nyírbátori közösségi szállás biztonságosabbá tételét szorgalmazza, miután a létesítményben gyilkosság történt a múlt szombaton - közölte a szervezet illetékese kedden az MTI-vel.
2007. november 6. kedd 18:35 - Hírextra
A menekültügyi főbiztosságot mélységesen megdöbbentette, hogy egy szerb állampolgárságú menedékkérő emberölés áldozatává vált a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nyírbátori közösségi szállásán; a támadó képes volt halálra verni áldozatát, majd elmenekülhetett a helyszínről - mondta Lloyd Dakin, az UNHCR budapesti regionális képviselője.

Hozzátette: az eset azt jelzi, hogy a szállás nem eléggé biztonságos, s ezen a helyzeten sürgősen változtatni kell.

Lloyd Dakin ugyanakkor elégedetten nyugtázta, hogy a bűncselekmény gyanúsítottját, egy orosz állampolgárt, vasárnap már elfogták.

"Bizonyosak vagyunk benne, hogy az ügyet a magyar jogszabályokkal összhangban fogják kezelni a hatóságok" - jegyezte meg.

A regionális képviselő szerint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak lépéseket szükséges tennie a nyírbátori közösségi szállás biztonságosabbá tételére, hogy a jövőben ne fordulhassanak ott elő hasonló tragikus esetek.

Hangsúlyozta: az UNHCR kiemelt fontosságot tulajdonít a megelőző intézkedéseknek, így javasolja, hogy alkalmazzanak szociális munkásokat, pszichológust, tolmácsokat a közösségi szálláson. Továbbá tegyék lehetővé, hogy a veszélyes és agresszív lakók viselkedéséről idejében jelentést tehessenek a szálláson élők és dolgozók.

A szálláson egy 28 éves orosz állampolgár szombaton délután összeszólalkozott egy 52 éves szerb férfivel, akit olyan súlyosan bántalmazott, hogy az a helyszínen életét vesztette.

A fiatalember tette után megszökött a szállásról, s a rendőrség egy mátészalkai bevásárlóközpontban fogta el vasárnapra virradó éjjel.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását