2023. június 1. - Tünde

Megkezdődött a műtét

Megkezdődött kedden egy súlyos rendellenességgel, négy kézzel és négy lábbal született kétéves indiai kislány operációja, amellyel az orvosok szeretnének normális testet adni a gyermeknek - jelentették be a műtétet végző bangalori kórház illetékesei.
2007. november 6. kedd 14:23 - Hírextra

Az anya méhében eredetileg két magzat fejlődött, ám az egyik elhalt, és úgynevezett "parazita-ikerként" egyes szervei a kislány testébe nőve fejlődtek tovább. A ritka rendellenességet "isciopagus" néven ismeri az orvostudomány.

A kedd hajnalban kezdődött és nagyon hosszúra tervezett műtétet harminc tagú orvoscsoport végzi. A gyermek két gerincoszlopa összenőtt, négy veséje van, két gyomorürege és két tüdőürege fejlődött ki. A sebészek szeretnének normális testet adni az egyelőre talpra állni sem képes kislánynak.

Saran Patil, a bangalori Sprash kórház orvosi teamjének vezetője 20-25 százalékosra becsülte a műtét kockázatát, és bizakodóan nyilatkozott a kilátásokról.

A kislány az indiai Bihar állam egyik szegénységben élő falujában jött világra, s szülei a négykarú hindu istenség után a Laksmi nevet adták neki. Az édesanyja szerint okos, játékos, jóindulatú gyereket azóta rejtegetik a világ szeme elől, mióta egy cirkuszi társulat meg akarta vásárolni.

"Mindenki istennőnek hiszi őt a falunkban" - mondta az apa, aki bízik a beavatkozás sikerében.
A komoly műtét költségeit a kórház alapítványa vállalta magára, mivel a család olyan szegény, hogy nem tudta volna kifizetni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását