2024. május 5. - Györgyi

Erőterek - Különleges útikönyv Bécsről

Az osztrák főváros energizáló és energiarabló helyeit veszi sorra az „Erőterek Bécsben“ című útikönyv, amely nemrégiben került az osztrák könyvesboltok polcaira.
2007. november 6. kedd 11:59 - Hírextra

A különleges útikalauz szerzője, Peter Beck egy fotóssal és két radiesztétával vette nyakába az osztrák fővárost, hogy a vízerek elhelyezkedéséből és a földsugárzás alapján megállapítsák, melyek az erőt adó és energiát rabló helyek Bécsben.

Különleges városnézésük során kiderítették, hogy a városban összesen negyvennégy olyan pont van – köztük számos turistaattrakció -, amelyek energiával töltik fel vagy éppen megnyugtatják az embereket.

Így például fény derült arra is, hogy az osztrák főváros legnagyobb bevásárlóutcája, a Mariahilfer Straße különösen jó terepe a női energiák áramlásának.

Egyfajta akkumulátortöltőként működik a Dominikanerkirche is, ahol közvetlenül az oltár előtt áramlanak azok az energiák, amelyek új erővel töltik fel az emberi szervezetet. Az érzékenyebbek ugyanakkor csak rövid ideig bírják ki a Stephansplatz alatti Virgilkapellé-ben, ahol valóságos energiapazarlás folyik.

Nemcsak a hangulatos lokáloknak és nyugágyaknak köszönheti népszerűségét a Museumsquartier sem: a hely ugyanis tele van kommunikációs energiával. Hasonló energiák járják át a közeli Naschmarktot is, így Bécs legnagyobb piaca kiválóan alkalmas mások alaposabb megismerésére. A hely adottságainak köszönhetően itt ugyanis senki nem marad zárkózott.

Könnyedén megfeledkezhetünk mindennapi gondjainkról a Wiener Stadtparkban vagy a Volksgartenben, és belső nyugalom járhatja át testünket, ha elég hosszan időzünk a Sisi-emlékműnél.

Forrás: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását