2024. március 29. - Auguszta

Rogán a statisztikákról

Az ügyészség által összeállított bűnözési statisztikában olvasható számokból úgy tűnik, hogy a főváros V. kerülete kiemelkedően vezetne Budapest más kerületeihez képest, ugyanakkor a rendőrség kimutatása szerint csökkenő tendenciát mutat a Belvárosban el
2007. november 5. hétfő 17:26 - Hírextra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi statisztikájára hivatkozva Rogán Antal azt közölte: a bűncselekmények száma inkább csökkenő tendenciát mutat, 2004-ben összesen 6.666, 2005-ben 4.712, 2006-ban 4.793 és 2007 első kilenc hónapjában 3.015 bűncselekmény vált ismertté a kerületben.

Hozzátette: igaz, hogy 2006 utolsó negyedévében romlott a bűnügyi statisztika, megnőtt a lakásbetörések száma.

A polgármester szerint ennek oka, hogy a rendőrség nem a polgárok védelmével, hanem az utcai tüntetések szétverésével, rendezvények biztosításával volt elfoglalva. Rogán Antal kitért arra is, a Belvárosban alacsony a lakosságszám, viszont meglehetősen sok a turista, így nyilvánvaló, hogy az ő sérelmükre elkövetett bűncselekmények az egy lakosra eső bűncselekmény-számot növeli meg.

A számok is jól mutatják, hogy Budapest Belvárosában semmivel sem követnek el számarányában több bűncselekményt, mint más belvárosi kerületben - mondta Rogán Antal.

A polgármester közölte: 2008-ban duplájára, 40-re emelik a térfigyelő kamerák számát és januártól teljes munkaidőben állandó járőrözéssel megkezdi munkáját a 40 fős kerületőrség és a 40 fős közterület-felügyelet, amelyek majd segítik a rendőrség munkáját.

Rogán Antal szerint a bűncselekmények számának csökkentéséhez fontos az, hogy jövőre felszámolják a hajléktalan-szigeteket és az utcai kéregetést.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2007. november 5. 17:48
Bizony kis Rogán! A rendőrség többet foglalkozhatna eredeti feladataival, ha nem hergeltétek volna fel a csürhét! Ne nézd a másikat hülyének! Vagy kábít már a bársonyszék?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását