2024. április 19. - Emma

A Fidesz kormánypárti támogatást kér

A Fidesz kormánypárti támogatást kér ahhoz a módosító indítványához, amely 1 millió 800 ezer forintra emelné a 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát - mondta Navracsics Tibor frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.
2007. november 5. hétfő 12:26 - Hírextra
A fideszes politikus szerint a magyar lakosság vállain mára már jóformán elviselhetetlen terhek vannak, az emberek tartalékai kifogyóban, és a jövő év legalább olyan nehéz lesz, mint az idei, ezért ha tovább szigorítanak az adózáson, ha tovább emelik az adóterheket, akkor egyre mélyül majd a szociális válság, és félő, hogy soha nem fogjuk megteremteni az alapját annak a gazdasági növekedésnek, amelyre óriási szüksége lenne Magyarországnak.

Mint mondta, a Fidesz adótörvényekhez benyújtott módosító indítványa a jövő évre tervezett 4,5 százalékos infláció mértékével, 1,7 millióról, 1,8 millió forintos éves jövedelemre növelné a 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát.

Hozzátette: ezt próbálta felülírni az SZDSZ, amikor 1,9 millióra emelte volna ezt a sávhatárt, vasárnap este azonban bátorság odáig erősödött, hogy az SZDSZ-nek volt bátorsága kihátrálni a javaslat mögül, és mint a "bűnét megbánó kisfiú" fogadkozott az MSZP-nek, hogy soha többé még nem is gondol majd arra, hogy esetleg a lakosság terheinek csökkentése érdekében az ellenzékkel fogjon össze.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását