2024. április 29. - Péter

Festményt vert a pap

Bíróság előtt magyarázta pénteken tettét az a francia pap, aki falusi kápolnájában lerombolt egy falfestményt. Az gerjeszette haragra, hogy a kép Szent Lukácsot ökörként ábrázolta, herékkel. A pap két év börtönt kaphat, emellett 30 ezer eurós (7 és félmil
2007. november 3. szombat 09:04 - Hírextra
Az Avignon közelében lévő falucska, Saint Etienne du Gres 11. században épült kápolnája megrendelt egy falfestményt a négy evangelistáról. A festő, Jacques Descordes Márkot oroszlánként, Jánost sasként, Lukácsot ökörként, Mátét pedig angyalként ábrázolta.

A gyülekezet papja, Michel Cicculo azon háborodott föl, hogy Descordes heréket festett az ökörre, az angyalra pedig női melleket. Mélységes haragjában fogott egy kalapácsot és a földdel tette egyenlővé a képet. Az eset még tavaly februárban történt.

Cicculo szerint senkinek sincs joga, hogy ilyen szörnyűségeket fessen, és nem azt kérték Descordestől, hogy "Walt Disney-stílusú víziót" készítsen a szent emberekről .
A festő azzal védekezik, hogy az istenkáromlás vádja csak ürügy a pap részéről.

A bíróság november 16-én hirdet ítéletet az ügyben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását