2023. június 6. - Norbert, Cintia

Japán folytatja részvételét a misszióban

A japán kormányfő arról akar tárgyalni pénteken az ellenzék vezetőjével, hogy az ország újítsa fel részvételét az afganisztáni misszióban. Fukuda Jaszuo eredetileg is meg akarta hosszabbítani a japán szerepvállalást, de az ellenzéki többségű tokiói Felsőh
2007. november 2. péntek 17:20 - Hírextra
Japán, amely a II. világháború óta semleges politikát folytat az ázsiai térségben, a nemzetközi erők afganisztáni misszióját azzal támogatja 2001 vége óta, hogy az Indiai-óceánon cirkáló olajtankereit az Egyesült Államok hadseregének rendelkezésére bocsátja üzemanyag-utánpótlás vételezésére. Fukuda most ezeket a tartályhajókat volt kénytelen visszarendelni.

A pénteki találkozón az ellenzék vezetőjével, Ozava Icsiróval kompromisszumos megoldást próbál találni arra, hogy Japán továbbra is részt vehessen a nemzetközi erők afganisztáni missziójában.

Fukuda szeptemberben lett Japán miniszterelnöke és kezdettől fogva a terrorizmus elleni háborúban való aktív részvétel mellett kardoskodott.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását