2024. április 23. - Béla

"Példázat mint művészet" a Vasarely Múzeumban

"Példázat mint művészet" címmel nyílik kiállítás pénteken délután hatkor a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeumában. A nemzetközi vándortárlat anyaga Németországból érkezett Budapestre az OSAS (Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület) szervezésében - tájékoz
2007. november 2. péntek 17:13 - Hírextra
A saarbrückeni Galerie St.Johann Galéria anyagából összeállított "Exemplifikation wird Kunst" vagyis a "Példázat mint művészet" című kiállítás olyan munkákat mutat be, melyek az úgynevezett konstruktív-konkrét művészetet valósítják meg. Ezeken a grafikákon, kisplasztikákon és festményeken olyan műveket láthat a közönség, melyek a valóságban nem léteznek. Az alkotók fény-árnyék játékkal modellezik a valóságot, mondta el érdeklődésünkre a kiállítás egyik szervezője. Prosek Zoltán hozzátette, a több mint egy tucat svájci, francia és német művész többsége jelen lesz a megnyitón.

A tárlat résztvevői a konstruktív-konkrét művészeti irányzat nemzetközileg ismert és elismert német, svájci, francia alkotói, többek között Jo Enzweiler, Sigurd Rompza, Hans-Jörg Glattfelder, Ewerdt Hilgemann, Heijo Hangen és a magyar származású Vera Molnar.

A tavaly februárban megalakult Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület és Szépművészeti Múzeum közös vállalkozása, hogy a Vasarely Múzeumban kialakítsák a magyar és nemzetközi művészet új fórumát, közösségi helyét. Ennek egyik fontos állomása a jelenlegi vándortárlat.

A budapesti Vasarely Múzeumot 1987-ben alapították az ódudai Zichy-kastély XVIII. századi barokk szárnyépületében. Az állandó, Victor Vasarely kiállítás anyagát a Szépművészeti Múzeumnak ajándékozott 400 alkotásból válogatták.

A "Példázat mint művészet" című időszaki kiállítást január 6-ig nézhetik meg az érdeklődők a Szentlélek tér 6.szám alatti Vasarely Múzeumban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását