2024. április 29. - Péter

Számolni kell a gázártámogatáshoz

Novembertől lehet igényelni a jövő évi gázártámogatást, de érdemes meggondolni, mikor jár jobban a család. Ha még most igénylik, akkor a számítási alap az idei nyugdíjminimum. Ez az összeg 2008. január 1-jétől emelkedik, ezért lehet, hogy azzal számolva m
2007. november 1. csütörtök 21:14 - Hírextra

A kérelem továbbra is önbevalláson alapul, aki azonban jogosulatlanul veszi igénybe a támogatást, azt megbüntetik.

Az igénylőlap idén sem lesz egyszerűbb, mint a tavalyi, a rutin viszont segíthet. A kormány szerint a támogatottak köre alig változik. 2008-ban, csakúgy, mint 2007-ben a családok körülbelül kétharmada kap valamilyen mértékű támogatást.

A rászorulóknak érdemes kiszámolni, mikor járnak jobban. Ha még idén kérik a támogatást, akkor a számítás alapja a most érvényes nyugdíjminimum. Így a gázt már 2008. január elsejétől olcsóbban kapják. Mivel azonban jövőre emelkedik a nyugdíjminimum, lehetnek olyanok, akiknek nagyobb támogatás jár, ha januárban adják be az igénylést. Ők viszont csak februártól kapnak állami segítséget a gázszámla kifizetéséhez.

Ha az egy főre jutó jövedelem a háztartásban 96 ezer forint, az idei szabályok szerint, az idei nyugdíjminimummal számolva semmiféle támogatásra nem jogosultak. Viszont jövőre, a megemelt nyugdíjminimummal számolva, belekerülhet a támogatott kategóriába - mondta Budai Bernadett, kormányszóvivő.

Egyvalamit azonban továbbra sem érdemes: jogosulatlanul kérni a támogatást. Idén a kétmillió igénylésből 30 ezer gyanúsat talált az államkincstár. Ezek egy részét már ellenőrizték is. Több mint 4 ezer esetben megszüntették, ezer esetben felfüggesztették a támogatást, közel háromezer családnak pedig vissza kellett fizetnie a jogtalanul megítélt összeget.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását