2023. június 2. - Kármen, Anita

Modern kincsesláda-vadászat

Összesen 1877 darab hazai geoládát tart nyilván a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület. Mostanáig több, mint hétezren regisztrálták magukat az egyesület honlapján, vagyis legalább ennyien foglalkoznak "ládavadászattal".
2007. november 1. csütörtök 13:37 - Hírextra
A geocaching lényege, hogy valaki egy általa megismerésre érdemesnek tartott terepen elrejt egy lezárt ládikát, benne ajándékkal, annak koordinátáit közzéteszi, és a láda innentől bárki számára kereshetővé válik.

Az első magyarországi geoládát 2001 szeptemberében regisztrálták, az utolsót, ami a Csongrád megyei Csengele középkori temploma közelében található, hétfőn rejtették el, és most, csütörtökön került fel az adatbázisba. A ládákhoz mostanáig összesen 282 ezer 876 megtalálást jegyeztek be, vagyis a kirándulók és turisták ennyiszer indultak neki GPS készülékkel sikerrel annak, hogy rábukkanjanak egy-egy ládára.

A geocaching az Egyesült Államokból indult, és jelenleg a világ legtöbb pontján játszák.

Az elrejtett ládikákat elsősorban GPS készülékkel lehet megtalálni, de van olyan is, amit bárki felfedezhet. Rendszerint érdekes látnivalók, szép kirándulóhelyek közelében rejtik el őket.
A megtalálók elvihetik az ajándékot, ha helyette azzal megegyező értékben más ajándékot hagynak a ládában. A megtalálást a regisztrált felhasználók a Geocaching Egyesület honlapján jelenthetik be.

A kikapcsolódási formáról részleteket a www.geocaching.hu honlapon lehet olvasni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását