2024. március 29. - Auguszta

Az olimpiáig le kell szokniuk a köpködésről

A pekingi környezetvédelmi hatóságok felszólították a város lakóit arra, hogy a jövő évi olimpiai játékokra készülve néhány rossz szokásukról lemondva teremtsenek tisztább környezetet.
2007. november 1. csütörtök 18:33 - Hírextra

A kínai főváros lakóit szeptemberben kérték fel arra, hogy sorolják fel a mindennapi életben szennyezést okozó legrosszabb szokásokat, és adjanak tippeket is a lehetséges megoldásokra. A környezetvédelmi hatóság a héten nyilvánosságra is hozta a közel 200 ezer válaszoló által leginkább elítélendőnek tartott szokások listáját.

A pekingiek szerint a legjobban megvetendő szokás az utcai köpködés, amelyet az illegális szemétlerakás, a nyílt tűzön való hússütés és a nyilvános helyen való dohányzás követ.

A hivatal szerint a környezet javítását legtöbben a nyilvános helyen való dohányzás beszüntetésével, a járművek motorjának piros lámpánál való leállításával, az illegális szemetelés és a köpködés mellőzésével képzelik el, valamint sokak szerint utca seprés előtt fel kellene locsolni az utat és a háztartásokban illetve a munkahelyeken is környezetbarát készülékeket kellene használni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását