2024. április 25. - Márk

Visszaszerezné eladott ingatlanát az önkormányzat

Visszaszerezné Salgótarján önkormányzata egy 2005-ben eladott ingatlan tulajdonjogát, mivel az azt megvásárló kft. felszámolás alatt áll, így biztosan nem alakítja ki a tervezett idősek otthonát; Salgótarján közgyűlése keddi ülésén hatalmazta fel a polgár
2007. október 30. kedd 13:32 - Hírextra

Az előző városvezetés 2005 februárjában adta el jelképes áron, egymillió forintért a megszüntetett zagyvarónai iskola épületét a Hitelgondnok Kft.-nek.

A hatezer négyzetméteres épületben emelt szintű ellátást nyújtó, 76 férőhelyes idősek otthonát alakított volna ki a kft. három éven belül, bruttó 458 millió forintos beruházásban, és 36 fős szakmai létszám foglalkoztatását is vállalta.

Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere a keddi közgyűlésen ismertette: a szerződés tartalmazza, hogy amennyiben a vevő 2008. február 28-ig nem helyezi üzembe az idősek otthonát, úgy az önkormányzat elállhat a szerződéstől, a vevőnek pedig 20 millió forintos bánatpénzt kell fizetnie.
A Hitelgondnok Kft.-vel szemben az adásvételi szerződés megkötését követően, 2005-ben felszámolási eljárás indult.

A cég felszámolója eredménytelenül hirdette meg a zagyvarónai ingatlant, az épületre nem volt vételi ajánlat.

A város képviselői kedden felhatalmazták a polgármestert, hogy a jogi helyzet rendezése érdekében tegye meg a tulajdonjog megszerzésére irányuló jognyilatkozatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását