2024. április 27. - Zita

Ivóvíz-alapítvány a cirkusztól

A szegény országok ivóvízellátásának javítása érdekében alapítványt hozott létre Guy Laliberté, a montreali székhelyű Cirque du Soleil alapítója.
2007. október 30. kedd 13:36 - Hírextra

"Senki sem maradhat közönyös, amikor tudjuk, hogy legalább minden nyolcadik percben szennyezett ivóvíz miatt hal meg egy gyermek" - mondta Laliberté, aki 100 millió kanadai dollárt (18,25 milliárd forintot) adományoz az Egy Csepp Alapítvány (One Drop Foundation) számára 25 év alatt, hogy a szegény országokban kutak helyreállításával iható vizet biztosíthassanak.

Az alapítvány létrehozásának montreali bejelentésénél II. Albert herceg, Monaco uralkodója is jelen volt, aki szintén segíti a kezdeményezést.

Az 1984-ben alakult Cirque du Soleil (A Nap Cirkusza) a világ egyik legsikeresebb cirkusztársulata, éves bevétele meghaladja a 600 millió dollárt. Előadásaikat többek között az teszi egyedülállóvá, hogy mellőzik az állatszámokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását