2024. április 19. - Emma

Jó választás volt Peking

Az emberi jogi aktivisták folyamatos bírálata ellenére sem bánta meg Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, hogy Pekingnek adták a 2008-as ötkarikás játékok rendezési jogát.
2007. október 30. kedd 14:19 - Hírextra

Rogge a BBC sportriporterének reagált így az őt ért vádakra, melyek szerint hibát követett el, amikor a darfúri népirtást elkövető szudáni, valamint a békés tüntetőket bántalmazó mianmari hadsereget is fegyverekkel ellátó Kína fővárosát, Pekinget alkalmasnak ítélte a következő olimpia házigazdájának.
"Nagyra becsülöm az emberi jogokért harcoló csoportokat, de felhívom a figyelmüket, hibáznak azzal, hogy a NOB-ra támadnak" - közölte az elnök. "Nem várhatják el tőlünk, hogy megoldjunk olyan konfliktusokat, amelyben a politikusok, katonák és békefenntartók is régóta sikertelenek."

"Csak egy sportszervezet vagyunk, amely egy dinamikusan fejlődő, az emberiség egyötödét képviselő nemzetre voksolt. Ezért semmi okunk nincs mentegetőzni!" - zárta érvelését Jacques Rogge.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását