2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Rengetegen akarnak orvosok lenni

Jelentősen megugrott az orvosszakma iránti érdeklődés az amerikai fiatalok körében: az amerikai orvostudományi egyetemek szervezete szerint az Egyesült Államokban minden eddiginél nagyobb számban jelentkeztek erre az évre orvostanhallgatónak.
2007. október 29. hétfő 16:55 - Hírextra
A 126 amerikai orvosegyetem erre az évre 17 759 elsőévest vett fel, ami a tavalyihoz képest 2,3 százalék növekedést jelent. A jelentkezők száma több mint 42 ezer volt - olvasható az amerikai szívgyógyászok társaságának hírlevelében.

A felvételeket összesítő hivatal hangsúlyozta, hogy a népesség növekedése és az amerikai társadalom öregedése miatt szükség is van lényegesen több orvosra a jövőben. Az orvoshiányt az is fokozza, hogy következő években sok idős orvos hagyja abba a praktizálást.

Az amerikai fiatalok szerint a viharosan változó, sok szempontból bizonytalan társadalmi helyzetben az orvosi pálya stabil karriert ad. A fiatalok pályaválasztásának bátorítására például az egyik orvosegyetem tanácsadó szervezetének vezetője e-mailt küldött olyan fiataloknak, akik feltételezhetően egyetemi jelentkezés előtt álltak. Egy órán belül 100 választ kapott.

Nem véletlen, hogy New York állam egyik egyeteme új orvostudományi fakultást nyitott idén, az elsőt az Egyesült Államokban 1963 óta. Sok működő orvosegyetem pedig bővíteni igyekszik az oktatást. Az egyik egyetem Michiganben most 47 százalékkal több orvostanhallgatót vehet föl, mint tavaly.

A jó, biztos karrierlehetőségek reményét, az izgalmas, ugyanakkor az emberek javát szolgáló foglalkozás reményét a fiatalok számára a közvélemény kutatások szerint igen jelentős részben az olyan televíziós kórházsorozatok nézése adta, mint a Grace klinika vagy a Vészhelyzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását