2024. április 20. - Tivadar

A tüntető felismerte a rátámadó rendőröket

Váratlan fordulat történt hétfőn a Fővárosi Bíróságon abban a büntetőperben, amelyben egy tüntető bántalmazásával vádolnak rendőröket. Az a fiatalember, akit állítólag súlyosan megvertek és összerugdostak a rendőrök, a tárgyalóterember a három vádlott köz
2007. október 29. hétfő 17:01 - Hírextra
A sebesült tüntető most azt mondja, idővel kitisztult, helyreállt az emlékezete. Hogy ez lehetséges-e, annak megítélésére a bíróság elmeorvos szakértőt rendel ki.

Az ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat három tiszthelyettesét azzal vádolja, hogy a tavaly őszi zavargások idején, 2006. szeptember 20-án hajnalban a József körút és a Baross utca sarkán összerugdalták az egyik elfogott rendbontó arcát és fejét. A Fővárosi Főügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és könnyű testi sértéssel vádolja a három rendőrt, akik közül egyikük sem ismerte el a bűnösségét, szerintük a sérüléseket a földön fekvő törmelék, és a rendőrök által viselt testpáncél okozhatta, amikor az elfogott rendzavarót hasra fektetve megbilincselték. Az orvosszakértő szerint a sérülések ökölcsapásoktól és rúgásoktól keletkezhettek.

A 2006. október 20-án hajnalban történteknek részben tanúja volt egy újságíró is, aki a bíróságon azt mondta, hogy nem látott mindent pontosan, mert messzebb állt a helyszíntől. A perben ugyancsak hétfőn tanúként meghallgatott rendőrök azt hangoztatták, hogy kollégáik semmilyen jogtalanságot sem követtek el.

A most sértettként szereplő, negyedik évfolyamos joghallgatót, aki jelenleg szobapincérként dolgozik, a Pesti Központi Kerületi Bíróság időközben hivatalos személy elleni erőszakért első fokon egy év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a tavaly október 20-án történtek miatt.

A Fővárosi Bíróság tárgyalása 2008. január 14-én folytatódik, és lehetséges, hogy Kalina József bíró büntetőtanácsa még aznap ítéletet is hoz az ügyben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását