2024. június 21. - Alajos, Leila

Az MDF megmondta a frankót a vagyongyarapodásról

A Magyar Demokrata Fórum azt javasolja Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Veres János pénzügyminiszternek, hogy a Kormány tisztasági csomagját egészítse ki egy nyolcadik törvénnyel: adjon törvényi garanciát arra, hogy a vagyongyarapodási vizsgálat eljá
2007. október 28. vasárnap 12:41 - Hírextra
A Magyar Demokrata Fórum a középosztály védelme érdekében többször hangoztatta: a középosztály újabb sarcokkal, adókkal tovább nem terhelhető. Ezért az MDF partner abban, hogy tisztességes adófizetők túladóztatása helyett vonják be az adózásba azokat, akik eddig nem, vagy hiányosan teljesítették adófizetési kötelezettségeiket. Fontos a közteherviselés, fontos, hogy mindenki fizesse be adóját, hiszen a törvényt egyformán be kell tartania minden magyar állampolgárnak.

Tízezer embert érint Magyarországon a vagyonosodási vizsgálat, természetes, hogy néhány politikus is vizsgálat alá esik. Ám az adóhatósággal szembeni közbizalom erősen meginoghat az elmúlt napok ellentmondásos fejleményei után. Az APEH szóvivője azt nyilatkozta, „több ezer vizsgálat, amibe belefér, hogy politikusok is bekerüljenek a revízió körébe, főleg úgy, hogy amikor a számítógép kidob egy nevet, nem veszik figyelembe foglalkozását”. Október 25-én a Magyar Hírlapnak az APEH szóvivője elmondta: a vizsgálatokat véletlenszerűen végzik.

Ennek ellent mond az APEH honlapján olvasható, a magánszemélyek vagyongyarapodásának vizsgálati rendjére vonatkozó dokumentum. A „II. A kiválasztás alapját képező információk” fejezet így rendelkezik: „A vagyongyarapodási vizsgálatokra az adózó magánszemélyek nem véletlenszerűen, hanem célzottan kerülnek kiválasztásra. Az ellenőrzés tehát már egy gyanút fogalmaz meg…”

A baj azzal van, hogy nincs Magyarországon ember, aki elhiszi, hogy ugyanolyan elvek, módszerek és következetesség vezényli az APEH-et, mikor a „főnökeit”, a miniszterelnököt és a pénzügyminisztert vizsgálja, mint mikor vállalkozókat vagy az ellenzéki képviselőket. Hiszen az APEH vezetőit a Kormány képviseletében a pénzügyminiszter nevezte ki és bármikor fel is mentheti.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását