2024. április 30. - Katalin, Kitti

GKM: nem is szüntetünk

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) nem látja értelmét a vasutas érdekvédelmi szervezetek sztrájkfenyegetéseinek, mert a tiltakozók megalapozatlanul hivatkoznak a tárca vélt vonalmegszüntetési szándékaira - tájékoztatott szombati közleményében a
2007. október 27. szombat 18:55 - Hírextra
A minisztérium a héten tette közzé a kisforgalmú vasútvonalak felmérése kapcsán készített tanulmányát. A szakmai vizsgálat eredménye alapján 38 vasútvonal esetében nem indokolt, hogy azokat az országos hálózat keretében tartsák. A közlemény szerint azonban az egyeztetési folyamat ezzel még nem ért véget, döntés nem született. A javaslat esetleges elfogadása sem jelenti e vonalak felszámolását, mivel azok térségi kezelésbe kerülve működhetnek tovább.

A vonalak térségi vasútvonallá átminősítését az érintett önkormányzatok kezdeményezhetik. A minisztérium kész arra, hogy közszolgáltatási szerződést kössön a térségi és elővárosi vasútvonalak üzemeltetőjével.

A GKM egyeztetett a közszolgáltatásban érintett társaságokkal és önkormányzatokkal, a tiltakozó szakszervezeteknek pedig lehetőséget biztosított arra, hogy álláspontjukat kifejtsék - áll a dokumentumban. A tárca nyitott a további egyeztetések előtt, javaslatának véleményezését a legszélesebb körben igyekszik lehetővé tenni. A gazdasági és közlekedési miniszter a vizsgálat adatainak birtokában, a szakmai javaslat ismeretében és a vélemények figyelembevételével hoz majd döntést a menetrend véglegesítéséről - szögezi le a közlemény.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását