2024. április 29. - Péter

Rendbontók, nem tüntetők

Rendbontókról és nem tüntetőkről beszélhetünk a reggeli budapesti engedély nélküli demonstráció kapcsán - mondta Juhász Gábor a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón, amelyen az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára azt is hangsúlyozta: a ren
2007. október 26. péntek 16:56 - Hírextra

 "A rendőrség szabályosan, kellő hatékonysággal, a legmesszemenőbben figyelembe véve Budapest érdekét, nagy pontossággal lép fel a rendbontók ellen" - mondta Juhász Gábor.

A politikus arról is beszélt, hogy a reggeli demonstráció esetében rendbontókról volt szó, hiszen ez nem előzetesen bejelentett tüntetés volt.

"A rendőrség ma egy 2,5 milliós szénakazalban 150 tűt keres" - fogalmazott az államtitkár a rendbontók és a lakosság arányairól szólva.

Juhász Gábor új elemnek nevezte, hogy a rendbontásban a Jobbik, tehát egy törvényesen működő politikai párt egyik tagja is részt vett szervezőként, "nyíltan vállalta a rendbontást".

Az államtitkár ennek kapcsán kiemelte: most itt az alkalom, hogy egyes politikusok ne csak szóban ítéljék el a rendbontást, hanem szakítsák meg az együttműködést azzal a politikai erővel, amelyik ezt szervezi.

A rendőri fellépés költségeit firtató kérdésre az államtitkár azt mondta, nem tud konkrét összeget mondani, de egy olyan intézkedés, mint a reggeli, nyilvánvalóan többe kerül, mint egy átlagos akció.

Juhász Gábor a sajtótájékoztatón megjegyezte: a demonstráción a rendőrség fellépését az újságírók jelenléte nagymértékben lassította. A rendőrség intézkedésével összefüggésben elmondta: másfél óránál tovább nem tartott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását