2024. május 4. - Mónika, Flórián

Átszervezések az ellátórendszerben

Átszervezések várhatóak Pécs szociális ellátórendszerében januártól, amennyiben a közgyűlés november 8-i ülésén elfogadja a minőségi, költséghatékony szolgáltatások megteremtése érdekében készült javaslatot.
2007. október 26. péntek 13:40 - Hírextra
Átszervezések várhatóak Pécs szociális ellátórendszerében januártól, amennyiben a közgyűlés november 8-i ülésén elfogadja a minőségi, költséghatékony szolgáltatások megteremtése érdekében készült javaslatot - közölte az önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke pénteken a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

A tervezet lényege, hogy összevonnák a város jelenlegi négy, idősek ellátásával foglalkozó intézményét. A 850 bentlakásos férőhelyből 129 megszűnne, három új helyen ugyanakkor összesen 120 ember nappali ellátását és 60 demens beteg gondozását biztosító otthonok jönnének létre - mondta el Nyőgéri Lajos.
Hozzátette: az e területen tevékenykedő mintegy félezer alkalmazott közül 40-45 technikai dolgozó elbocsátására kerülhet sor, az összes szakdolgozóra azonban a jövőben is szükség lesz.

A szocialista politikus indoklása szerint az átszervezésre azért van szükség, hogy Pécs hosszú távon is megfeleljen az idősek alap- és emelt szintű ellátására vonatkozó követelményeknek, s ezen belül minden rászorulónak ugyanolyan magas minőségű gondoskodásban legyen része.

Pécs túlvállalta magát. Arányaiban az ország legnagyobb szociális ellátórendszerét működteti, melyre saját költségvetéséből évi 1,3 milliárd forintot költ. Ebből 670 millió forintot fordít mintegy 1.300 idős ember különböző ellátására - mutatott rá.

Hozzáfűzte, hogy a város évente 300, nem pécsi idős gondozását is magára vállalja, amely évente 150 millió forintjába kerül. A jövőben azonban ezen is változtatni szeretnének.
Nyőgéri Lajos szólt arról is, hogy az átszervezéssel elért megtakarításokat az ellátottak házi jelzőrendszerének kiépítésére és működtetésére, új idősklubok létrehozására, étkeztetésre, házi segítségnyújtásra fordítják.
Hangsúlyozta: számítások szerint így az alapellátásban a jelenleginél 1.300 emberrel több részesülhet majd valamilyen támogatásban, gondozásban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását