2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Fidesz és Tarlós jó gazdák lennének?

Orbán Viktor szerint a fővárosi Fidesz-frakció elmúlt egy éves munkája azt igazolja, hogy a Fidesz és a párt fővárosi frakcióvezetője, Tarlós István jó gazdái lennének Budapestnek. A Fidesz elnöke erről azt követően beszélt, hogy pénteken találkozott a bu
2007. október 26. péntek 16:10 - Hírextra

Az elmúlt egy évben sikerült bebizonyítani, hogy méltók vagyunk a fővárosiak bizalmára - mondta a pártelnök, aki szerint jelenleg nem vezetik a fővárost, hanem Budapest hatalmi osztozkodás tárgya. Sokkal több energiát visz el a fővárosi közgyűlésben többséget alkotó politikai erők egymás közötti küzdelme, alkudozása, mint amennyi erő és a figyelem a városban élőknek marad - vélekedett Orbán Viktor.

Mint kifejtette, Budapesten az egész országot gyötrő szociális válság koncentráltabban van jelen, a budapestiek egyre szegényebbek, a megélhetés egyre nehezedik, a kisemberek terhei az elviselhetetlenségig növekednek. Hangsúlyozta: ellenzik a budapesti közüzemi díjak várható emelését, mert a megélhetési terhek már eddig is olyan mértékben növekedtek, hogy újabb emelést az emberek nem tudnak elviselni.

A pártelnök arról is beszélt, hogy az egészségügyben zajló "ámokfutás" legnagyobb vesztese is Budapest, a fővárosnak kellett elszenvednie a legdurvább beavatkozást, aminek következtében az emberek ellátása és a kórházak jövője is bizonytalan.

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője azt mondta: két hét múlva hozzák nyilvánosságra a Fidesz budapesti programját tartalmazó várostervet, amivel ezt megelőzően - Orbán Viktor közlése szerint - a Fidesz elnöksége is megismerkedik.

A két politikus arról is beszélt, hogy az elmúlt egy évben kiválóan működött a fővárosban a Fidesz és a KDNP frakciószövetségre.

Tarlós István azt mondta: amikor egy évvel ezelőtt elvállalta a frakció vezetését, azt tűzte ki célul, hogy fegyelmezett, együttműködő, konzekvens és sokat dolgozó frakció alakuljon ki, amely tárgyilagos kritikával képes legyen alternatívákat is felmutatni.

Mint mondta, egy év alatt többet szerepelt a médiában a fővárosi Fidesz, mint azelőtt négy év alatt. Szintén az elmúlt egy év eredményihez sorolta a Főváros Mindenkié Egyesület megalapítását, amellyel a főváros-vidék ellentétet kívánják csillapítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását