2024. április 29. - Péter

Magyar filmek Németországban

Bogdán Árpád Boldog új élet című filmje meghívást kapott a genfi Cinema Tout Ecran nemzetközi audiovizuális fesztiválra; a félévszázados születésnapját ünneplő lipcsei seregszemle, a DOK Leipzig négy magyar rendező munkáját tűzi műsorára - tájékoztatott a
2007. október 26. péntek 16:06 - Hírextra
A 13. alkalommal megrendezendő filmes és televíziós genfi seregszemle nemzetközi versenyprogramjába tizenöt, Svájcban eddig még nem látott alkotás kapott meghívást, köztük Bogdán Árpád filmje - közölte Papp Csaba, a filmunió munkatársa.

A 38. Magyar Filmszemle legjobb elsőfilmért járó díját elnyert Boldog élet a Reflet d,Or elnevezésű fődíjért száll versenybe a hétfőn kezdődő svájci Cinema Tout Ecranon.

Az idén 50. születésnapját ünneplő DOK Leipzig, a dokumentum- és animációs filmeknek szentelt rangos németországi fesztivál négy magyar rendező munkáját tűzi műsorra.

A lipcsei közönség a jubileum alkalmából a rendezvény történetében fontos műveket láthatja újra. A válogatás keretében műsorra tűzik Vajda Béla 1983-ban készült, a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI által díjazott Hanyas vagy? című filmjét is.

Az animációk nemzetközi versenyében Szilágyi Varga Zoltán hétperces alkotása, a Jegyzőkönyv, valamint Ducki Tomek első filmje, az Életvonal indul, amely a 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál Nagydíjával jutalmaztak.

Az európai dokumentumfilmről körképet nyújtó válogatásba Szollosy Gabriel Sztálinvárosi kantáta című rendezése kapott meghívást - olvasható a Magyar Filmunió közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását