2024. április 27. - Zita

Együttműködési megállapodást kötöttek

Tizenkét kutatócsoport támogatásáról írt alá együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora, Szabó Gábor és a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, Pléh Csaba csütörtökön a Tisza-parti városban.
2007. október 25. csütörtök 23:01 - Hírextra

A támogatott kutatócsoportok a fajlagos mutatókat tekintve a magyar tudományos élet legproduktívabb szegmensét jelentik - mondta Pléh Csaba a szerződés aláírása előtt.

Az akadémikus hozzátette: a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal közeljövőben megjelenő pályázatai, valamint az EU VII. (kutatás-fejlesztési) keretprogramja további lehetőségeket teremtenek az egyetemeken működő kutatócsoportok fejlesztésére.

Az ötéves támogatási ciklusra a nemzetközileg is kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó csoportokat választották ki anonim bírálati rendszerben. Az Akadémia és a magyarországi egyetemek együttműködésének keretében működő, összesen 79 csoport közül mintegy harminc újonnan került a támogatottak közé - hangsúlyozta a főtitkárhelyettes.

Idei Miklós, az MTA Támogatott Kutatóhelyek Irodájának igazgatója elmondta, hogy a támogatott kutatócsoportok vezetői az egyetemek tanszékvezetői, tanszékvezető-helyettesei, a csoportban dolgozó kutatók és asszisztensek pedig az MTA alkalmazottai.

Az akadémia fedezi a munkatársak bérét, míg az egyetem befogadja a kutatócsoportot és biztosítja a működésükhöz szükséges infrastruktúrát - tette hozzá az igazgató.

A szegedi egyetemen működő kutatócsoportok évente mintegy 250 millió forint támogatást kapnak. A 79 támogatott kutatócsoport éves összköltségvetése meghaladja az 1,7 milliárd forintot - közölte Idei Miklós.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását