2024. május 3. - Tímea, Irma

Navracsics: csonkít a kormány

A hétfői parlamenti ülésen a kormány meg fogja csonkítani a gyest és a gyedet - mondta a miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalására reagálva Navracsics Tibor.
2009. június 29. hétfő 14:51 - HírExtra
A Fidesz frakcióvezetője közölte: az ülésszak utolsó ülésnapja megadná a lehetőséget, arra hogy végre kertelés nélkül értékeljék az elmúlt fél évet. Ezért nem érti, hogy kormányfőnek a gyes és gyed "megcsonkítása kapcsán miért fiatal hölgyek munkaerőpiacra segítéséről kell beszélnie, illetve a 13. havi nyugdíj elvétele kapcsán miért arról értekezik, hogy így jól járnak a nyugdíjasok, mert stabil lesz a nyugdíjuk.

Mint fogalmazott, sokat elmond a kormány helyzetéről, hogy folyamatosan azt számolják, hány napja dolgoznak.

Feltette a kérdést: a kormányfő milyen felelősséget érez a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztereként is azért, hogy ami "húsz évvel ezelőtt a magyar csoda reménye volt, az mára a magyar nyomorúság rémévé vált". Azt mondta, hogy ezt a kormánypárti politikusok nem érzik, de a választóik igen. Kijelentette, hogy a választók kétharmada ma új választásokat akar, vagyis, "hogy egyszerűen fogalmazzunk, (...) elegük van Önökből".

Navracsics Tibor hangot adott annak a véleményének is, hogy 1990 óta Magyarország ilyen mélyrepülést még nem ért meg; az ország 15 évvel ezelőtti adatokat produkál. Úgy fogalmazott, hogy a választók Bajnai Gordon korábbi szavaival szemben nemcsak a tévéből, de a saját bőrükön is tapasztalják a válságot. Hozzátette: a kereskedelmi adatok azt mutatják, hogy a lakosság rohamosan szegényedik el, folyamatosan csökken a vásárlóereje.

Mint mondta, a kormány semmit nem tett azért, hogy az ország felkészülten várja a világgazdasági válság végét; Magyarország az egyetlen olyan ország, amely az OECD adatai szerint jövőre is recesszióval kell, hogy szembenézzen.

Navracsics Tibor hangot adott annak a véleményének, hogy egy új választással rengeteg időt spórolhattak volna meg az országnak, ugyanis egy hiteles kormánnyal már elindulhatott volna kifelé a válságból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását