2024. április 25. - Márk

309 milliót követelnek

309 millió forintot követel kamatostól a VI. kerületi önkormányzat a Centrum Parkoló Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-től, valamint társaitól abban a perben, amelyik szerdán kezdődött a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt.
2007. október 24. szerda 15:08 - Hírextra

A Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása - amelynek tagja a VI. kerületi önkormányzat is - úgynevezett üzemeltetési szerződéssel a Centrum Parkoló Kft-re ruházta át a parkolási díjak beszedésének jogát. A Centrum Kft. a 2003-ban módosított szerződés alapján több más kft-nek eladta, úgymond engedményezte a be nem hajtott követeléseket.

A VI. kerületi önkormányzat álláspontja szerint ezek az úgynevezett engedményezési szerződések tulajdonképpen létre sem jöttek, illetve, ha mégis létrejöttnek tekintendők, akkor is jogsértőek, illetve a jó erkölcsbe ütköznek és semmisek. Ezért kéri a VI. kerületi önkormányzat a bíróságtól, mondja ki, hogy a parkolási díjjal kapcsolatos engedményezési szerződések létre sem jöttek, illetve semmisek, és kötelezze a Centrum Parkoló Kft-t és társait 309 millió forint és járulékai megfizetésére.

A Centrum Kft. és pertársai a szerdai tárgyaláson arra hivatkoztak, hogy mindvégig jogszerűen jártak el, és rendszeresen elszámoltak az önkormányzatoknak a parkolási díjakkal, tehát nem jár a követelt pénzösszeg a VI. kerületi Önkormányzatnak.

A per 2008. március 5-én folytatódik.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását