2024. április 28. - Valéria

Pénzért dobálják a tojást

Politikai erők pénzelik azokat, akik tojásdobálással, bekiabálással zavarják meg rendszeresen az MSZP rendezvényeit, főleg azokat, amelyeken a kormányfő is megjelenik - állítja Varga László szocialista országgyűlési képviselő. A politikus nem nevezte meg,
2007. október 21. vasárnap 19:05 - Hírextra
Varga László a Népszava szombati képriportjára és vidéki szocialista szervezetek beszámolóira alapozva azt mondta: a rendezvényeken általában ugyanazok az emberek a zavarkeltők. Szerinte ezek a személyek az országot járják, ami sok pénzbe kerül, de ezt valakik kifizetik nekik. A vidéki rendezvények rendzavarói között sokan vannak, akik egyértelműen nem a helyi közélet tagjai - tette hozzá. A képviselő reméli, hogy a zavarkeltők pénzelői az október 23-i ünnepségek idejére visszavonják csapataikat az utcáról, hogy méltón és békében lehessen megemlékezni 1956-ról.

Varga László vasárnapi tájékoztatóján azt is mondta: ha nem kapnának egyértelmű politikai támogatást a zavarkeltő csoportok, akkor felmorzsolódnának, és eltűnnének. A képviselő szerint minden demokratikusan gondolkodó pártnak egyértelműen el kellene határolódnia a zavarkeltő csoportoktól, és a félkatonai szervezetként említett Magyar Gárdától is.

A politikus a Magyar Gárda vasárnapi tisztavatását sajnálatos eseménynek nevezte. A csoporttal kapcsolatban azt mondta: a Fidesznél Orbán Viktornak kellene kimondania, hogy elhatárolódnak tőlük, mivel szerinte a szélsőjobboldali csoportoknál csak Orbán Viktor szava számít, más fideszes képviselőké nem. A gárda egyébként több ponton - főként a szervező Jobbik Magyarországért Mozgalom kapcsán - összekapcsolódik a Fidesszel. Az egyik alapító, Bencsik András egy polgári körben volt Orbán Viktorral - tette hozzá Varga László.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője rövid közleményben reagált Varga László szavaira. Azt írta, hogy "a Fidesz a vártnál is sokkal sikeresebb népszavazási aláírásgyűjtés első szakaszával van elfoglalva, így nem tudnak foglalkozni ezzel az elképesztő vasárnapi butasággal".

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását