2024. április 29. - Péter

Gyorsan gyűlnek az aláírások

Nem árulja el a Fidesz, mennyi aláírás gyűlt már össze a népszavazás ügyében. Tarlós István kampányfelelős csak annyit közölt: "jóval több a valószínűnél", hogy 48 óra alatt meglesz a kérdésenként szükséges 200 ezer aláírás. Tarlós István a békéscsabai is
2007. október 20. szombat 18:08 - Hírextra

Várakozáson felül halad a Fidesz tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló kérdéseiről a népszavazásához szükséges aláírásírásgyűjtés. A legtöbb helyen sorban állnak az emberek - mondta Tarlós István.

A Szociális Népszavazás 2008. kampányának vezetője konkrét számokat azonban nem árult el, úgy fogalmazott: "Jóval több a valószínűnél", hogy 48 óra elég lesz, hogy összegyűljön a 200-200 ezer aláírás. Az első adatokat vasárnap kora délután hozzák majd nyilvánosságra.

A hódmezővásárhelyi Fidesz már közölt adatokat, a városban az első napon több mint négyezer aláírás gyűlt össsze.

Tarlós István nem kívánt reagálni a békéscsabai SZDSZ-nek annak a bejelentésére, hogy egy helyi fideszes politikus iskolába vitte a népszavazási aláíró íveket. Annyit mondott, hogy az "SZDSZ hozzállása inkorrekt", így nem foglalkozik a szabad demokraták "hisztériájával". A népszavazási kampány vezetője szerint az MSZP méltóságteljesebben viselkedik.

Horn Gábor már tegnapelőtt megadta az alaphangot - fogalmazott Tarlós István. Hozzátette: "nehezen bizonyítható, nem tipikus és elszigetelt esetekkel jönnek elő. Nem lehet tudni, hogy igaz-e és azt sem, hogy nem provokáció áll-e mögötte".

Az Alkotmánybíróság hétfőn adott zöld jelzést a tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló népszavazási kezdeményezésnek. A határozatot a szerdai Magyar Közlönyben tették közzé. A törvények szerint a Fidesz-KDNP-nek kérdésenként legalább 200 ezer hiteles és érvényes aláírást kell összegyűjtenie 4 hónap alatt. Ha meglesz a megfelelő mennyiségű szignó, akkor népszavazásra lehet bocsátani a három kérdést. A referendum konkrét napját az államfő tűzi ki.

Pénteken délután kettő óra után indították el a Fidesz népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtését. Tarlós István akkor szimbolikusnak nevezte, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta, 48 óra alatt összegyűjtik a szükséges számú aláírást. Mint hozzátette: az a lényeg, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sok aláírást gyűjtsenek össze. Tarlós István megerősítette, hogy szerdán szeretnék az összegyűlt aláírásokat benyújtani az Országos Választási Bizottságnak (OVB).

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását