2024. április 30. - Katalin, Kitti

Még az Operánál is tüntetnek?

Az Operaház környékének hétfői lezárásával kapcsolatos elképzeléseken egyelőre nem változtat, hogy állítólag demonstráció készül a díszelőadás idején az Andrássy út lezárt szakaszán. A kör-e-mailen szétküldött információkat azonban figyelembe veszik - mon
2007. október 19. péntek 11:56 - Hírextra
A rendőrségnek és a Köztársasági Őrezrednek eddig is voltak információi arról, hogy egyes csoportok rendzavarásra készülnek október 23-án és az ezt megelőző napokban a megemlékezések, rendezvények helyszínein. A Magyar Önvédelmi Szövetség kör-üzenetben adott tájékoztatást arról, hogy hétfői, Szabadság téri rendezvényük végén az Operaházhoz vonulnának, ahol Gyurcsány Ferenc kormányfő tart ünnepi megemlékezést. A rendezvényen a meghívott vendégeken kívül több közjogi méltóság is jelen lesz. A közlemény arra is kitér, ha a demonstrációra nem lesz engedély, akkor egyesével menjenek a résztvevők az Andrássy útra.

Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred helyettes vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az elkordonozott területre nem mehet be demonstrációs céllal senki. Ha bárki erőszakkal akarja áttörni a kordont, akkor a rendőrök intézkedni fognak. Egyelőre azonban az eredeti zárási terv marad életben, vagyis a rendőrök rugalmasan kezelik a zárással kapcsolatos intézkedéseket. Mint a parancsnokhelyettes korábban elmondta, a rendőrök mindenkit beengednek, aki haza, vagy akár valamelyik, a zárt területen lévő szórakozóhelyre menne. Azokat nem engedik be, akiknél felmerül a gyanú, hogy demonstrálni akarnak, vagy rendzavarásra készülnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását