2024. május 3. - Tímea, Irma

Kóka: hívják vissza a bizottság tagjait

Az SZDSZ szerint a pártoknak vissza kell hívniuk az európai uniós források felhasználását felügyelő bizottságból minden olyan tagot, aki juttatást, vagy bért kap bármilyen olyan cégtől, vagy intézménytől, amelyik európai uniós pályázaton nyert támogatást
2007. október 19. péntek 16:13 - Hírextra

Az SZDSZ elnöke egy csütörtöki lapinformációra reagált, amely szerint a parlamenti eseti bizottság több tagja kap pénzbeni juttatást pályázatokon nyertes cégektől.

Az SZDSZ már az eseti bizottság megalakulását sem támogatta, azóta azonban, hogy az uióniós források felhasználásáért is felelős Bajnai Gordon miniszter lett, okafogyottá vált a testület munkája - mondta Kóka János.

A pártelnök szerint azzal, hogy miniszteri kinevezést kapott Bajnai és ezáltal interpellálható a parlamentben, az uniós források felügyelete és ellenőrzése megoldott, azt az Országgyűlés látja el, így nincs szükség külön bizottságra. Kóka János ugyanakor úgy látja, ha magát a bizottságot nem is szüntetik meg, abból a pártoknak minden olyan delegáltjukat vissza kellene hívni, akiknek bármilyen jövedelmük származik azokból a programokból, amelyeket az Unió támogat.

Kóka János szerint ez a közbeszédben forgó összeférhetetlenség lényege, és sokkal fontosabbnak tartja, mint néhány elemet Gyurcsány Ferenc hét pontról nyolc pontosra bővült javaslatcsomagjából.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását