2024. április 23. - Béla

Árvíz Vietnámban

A vietnami árvíz fenyegeti a az ország középső részén található és a világörökség részét képező Hoi An várost. Az áradásoknak újabb 10 halálos áldozata van, és újabb mintegy 30 ezer ember kényszerült otthona elhagyására.
2007. október 18. csütörtök 09:50 - Hírextra
A vietnami árvíz fenyegeti a az ország középső részén található és a világörökség részét képező Hoi An várost. Az áradásoknak újabb 10 halálos áldozata van, és újabb mintegy 30 ezer ember kényszerült otthona elhagyására. A hét elején ismét nagy mennyiségű eső esett az indokínai országban, tovább emelkedett a folyók vízszintje. Az ország középső részén húzódó hegyvidéken áradás és földcsuszamlások fenyegetik a három legfőbb kávétermelő tartományt - közölte a kormány legfrissebb, csütörtöki katasztrófajelentésében. Hoi An ősi várost az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) 1999-ben tette fel a világörökségi listára. A város a XV. és a XIX. század között Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb kikötője, kereskedővárosa volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását