2024. március 29. - Auguszta

Rowling hét év után újra felolvasó-körúton

J. K. Rowling a Los Angeles-i Kodak Theatre-ben hétfőn megkezdte néhány napos amerikai közönségtalálkozó-körútját, amelynek során válogatott diáksereg előtt olvas fel a Harry Potter-regényfolyam befejező részéből. Az írónő hét év után látogatott újra Amer
2007. október 17. szerda 13:14 - Hírextra

Az Oscar-ceremóniáknak helyt adó hollywoodi dísztermet 1600 diák töltötte meg, akiket 40 találomra kijelölt Los Angeles-i iskolából választottak ki. A regény amerikai kiadója a Roxfort Varázslóképzőben használatos (az elsősöket az egyes házakba osztó) "Teszlek Süveget" küldött minden iskolába, hogy abból sorsolják ki azt a 40-40 szerencsés tanulót, aki végül eljuthatott a "Nyitott könyv turné" elnevezésű eseményre.

A rafinériára azért volt szükség, hogy elkerüljék a rajongók őrjöngését, ami beárnyékolta hét évvel ezelőtti Egyesült Államok-beli látogatását - magyarázta az írónő.

Az arany trónusra ültetett Rowling Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a halálos szentek) című könyvéből olvasott fel részleteket, majd válaszolt a gyerekek előre leadott tucatnyi kérdésére. Többek között elmondta, hogy azért nem tervez másik természetfölötti regényt, mert olyan mélyen belemerült a varázslóvilág életébe az utóbbi 17 évben, hogy "hihetetlenül nehéz lenne kitörni belőle, és újabb világot teremteni".

A turné további két állomása csütörtökön New Orleansban, pénteken pedig New Yorkban, a Carnegie Hallban lesz. A felolvasókörút után Rowling hazautazik Skóciába, hol férjével és gyermekeivel él.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását