2024. május 6. - Ivett, Frida

Zalaegerszegen dübörög a fősuli

Több mint tíz – köztük két új, projektmenedzser és számviteli szakügyintéző – szakon keresztféléves képzés kezdődik februárban Zalaegerszegen, a BGF Pénzügyi és Számviteli Szakán – közölte keddi sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatój
2007. október 16. kedd 16:22 - Hírextra
Tóth József hozzátette: a keresztféléves képzések beindítására az államilag támogatott, alacsony első éves hallgatói létszám miatt volt szükség. Szeptemberben nappali tagozaton 279 első éves főiskolás kezdte el tanulmányait, százzal kevesebben, mint az előző évben. Mindez komoly, több mint 40 millió forint kiesést jelent, ami a főiskola egy havi működési költségének felel meg.

Tóth József kifejtette, hogy az új pontszámítási rendszer és a magasabb felvételi ponthatárok miatt a zalaegerszegi főiskola kedvezőtlen helyzetbe került. A jobb képességű diákok inkább a fővárosi felsőoktatási intézményeket választották: a statisztikák szerint a költségtérítéses képzésekre felvett főiskolások 60 százaléka budapesti felsőoktatási intézményekben tanul, és mindössze 40 százalékuk választotta a vidéki főiskolákat, egyetemeket.

A következő évben változik ugyan a pontszámítás, de az elv lényegében ugyanaz marad. Mindez hátrányt jelent a régiónak, és hátrányt a családnak - mondta el Tóth József, hozzátéve, hogy a februárban kezdődő képzésekkel az anyagi gondokat kívánják enyhíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását