2024. április 18. - Andrea, Ilma

Megjelent II. János Pál szelleme!

II. János Pál alakját formázták a tűz lángjai egy lengyelországi emlékünnepségen, az egykori pápa halálának évfordulóján - jelentette a Vatikán hírügynöksége hétfőn. A Vatican News Service (VNS) tudósítása szerint a csodaszámba menő jelenés az egykori páp
2007. október 16. kedd 07:25 - Hírextra

Az "Urunk Golgotája" néven emlegetett dombot sokan megmászták idén április 2-án, II. János Pál halálának második évfordulóján, hogy a tetején közösen imádkozzanak.

Köztük volt Gregorz Lukasik, egy fiatal munkás, aki főleg azért tartott a menettel, hogy kipróbálja új fényképezőgépét. Több felvételt készített a hegytetőn rakott tűzről, és otthon azt vette észre, hogy az egymásba fonódó lángok mintha a pápa alakját formáznák meg, amint kinyújtott jobbjával áldást oszt.

Lukasik beszámolt a képekről a helyi papnak, aztán hírük eljutott Stanislaw Dziwisz krakkói püspök, az elhunyt pápa titkárának fülébe, majd végül a Vatikán is tudomást szerzett a csodás fotókról.
Jarek Cielecki, a VNS főnöke személyesen utazott Lengyelországba, hogy meginterjúvolja az amatőr fotográfust. Cielecki szerint a felvételeken látható lángok sziluettje valóban hasonlít "II. János Pál, az Isten szolgájának" profiljára. Lukasik határozottan állítja, hogy nem szerkesztette meg a digitális felvételeket számítógép segítségével és hangsúlyozta, hogy személyesen akarja átadni őket XVI. Benedek pápának.

Az egyik legnépszerűbb, és leghosszabb ideig - 26 - évig uralkodó katolikus egyházfőt egyébként rekordidő alatt avathatják boldoggá, mert utóda, XVI. Benedek engedélyezte, hogy a szabályoktól eltérően ne halála után öt évvel, hanem azonnal megindulhasson az eljárás. Ennek során a többi között bizonyítani kell, hogy II. János Pál kétszer is csodát tett - például megjelent hívők előtt - halála után.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását