2023. június 2. - Kármen, Anita

Kevesebb mulasztás a törvényhozásban

Csökkent a parlament jogalkotói mulasztásainak száma - közölte az Alkotmánybíróság (Ab) az MTI-vel közleményben, annak kapcsán, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának tagjai kedden látogatást tettek a taláros testületnél.
2007. október 16. kedd 22:03 - Hírextra

"A két testület áttekintette azokat a kérdéseket, amelyekben az Országgyűlésnek az Alkotmánybíróság határozataiból adódóan jogalkotási feladatai vannak. Megállapították, hogy csökkent azoknak a jogalkotói mulasztásoknak a száma, amelyek határideje már letelt" - áll a közleményben.

Az országgyűlési bizottság arról tájékoztatta az Ab-t, hogy a közeljövőben várhatóan eleget tesz újabb, az Ab határozataiból eredő jogalkotási feladataiknak.

A kötetlen megbeszélésén szóba kerültek az Ab működésével és hatáskörével kapcsolatos jogalkotási kérdések. Egyetértés alakult ki arról, hogy az Ab szervezetére és hatásköreire vonatkozó szabályok az Alkotmányban, a főbb eljárási szabályok pedig az alkotmánybírósági törvényben kapjanak helyet.

Felmerült, hogy az Alkotmányban pontosítani kell a népszavazás tiltott tárgyköreit, és a népszavazásra vonatkozó szabályozás egészét szükséges lenne újragondolni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását