2024. május 17. - Paszkál

Egy vagyont értek Alain Delon képei

Közel 9 millió euróért kelt el hétfőn este Párizsban Alain Delon festménygyűjteményének egy része a Drouot cég árverésén. Az 1950-es évekből származó mintegy 40 mű közel a legtöbbet a kanadai Jean-Paul Riopelle A madár völgye című képéért adták: 882.740 e
2007. október 16. kedd 10:24 - Hírextra

Heves telefonlicit után lelt gazdára egy 1950-es Pierre Soulanges-kép 781.976 euróért, míg a harmadik helyet az árverési versenyben Karel Appel A család című munkája szerezte meg, 658.820 eurós árral. Ez utóbbi különösen nagy meglepetés volt, mert kikiáltási ára vételárának alig több mint fele volt. Az est összbevétele 8,74 millió euró volt.

A zsúfolásig megtelt párizsi terembe a világ minden tájáról érkeztek vevők, illetve azok képviselői. Maga Delon nem volt jelen, asszisztense tájékoztatta folyamatosan a fejleményekről a Douchy-ban lévő birtokán tartózkodó színészt.

A kollekció egyes darabjai nemcsak európai és amerikai, hanem még venezuelai, kínai, orosz tulajdonost is találtak, sőt, néhány észak-európai múzeum is vásárolt.

Mint a Drouot honlapjáról kiderül, Delon november 23-án gyűjteményének újabb képeit bocsátja árverésre. Ezúttal a 20. századi francia "Déli Iskola" tájképei kerülnek sorra. Egyelőre nincsen szó arról, hogy legnagyobb kedvenceitől, a 19. századi festők, Géricault, Delacroix, Millet és Corot műveitől is megszabadul-e.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását