2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Finn segítség az ősfáknak

Egyre jelentősebb a nemzetközi érdeklődés a bükkábrányi lignitbányából nyár közepén megtalált mintegy 8 millió éves mocsári ciprusfák iránt - írta az Észak-Magyarország.
2007. október 15. hétfő 08:59 - Hírextra

A napokban egy dán kutatócsoport jelezte: megosztanák a hazai szakemberekkel a viking hajók restaurálásánál szerzett tapasztalataikat, de lengyel, svéd, norvég és olasz szakemberek is felajánlották segítségüket - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.

Az újság megírta: a hétvégén Miskolcon tájékozódott az ősfákról a finn parlament jövőbizottságának elnöke és a finn nagykövet is, ők szintén segítséget ígértek. Egy finnországi cég adja azokat az óriási acéltartályokat, amelyekben a négy fát – azért, hogy kérgüket megerősítsék – a következő három-négy évben cukoroldatban áztatják. A miskolci megyei múzeum egyébként a norvég kormány által kiírt pályázaton szeretne támogatást kapni az úgynevezett Pannon Múzeum létrehozásához - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását