2024. április 24. - György

Elárverezik Alain Delon festményeit

Elárverezik Alain Delon-festmény-gyűjteményét. Az értékes művek aukcióját a párizsi Drouot-Montaigne teremben tartják.A 71 éves színész, aki a Le Monde című francia napilapnak bevallotta, hogy utálja a posztumusz árveréseket, azért szánta el magát erre a
2007. október 15. hétfő 09:11 - Hírextra

A hétfő este kalapcs alá kerülő gyűjtemény elég eklektikus - mert a vásárlás egyedüli mércéje a színész egyéni ízlése volt -, de jelentősnek nevezhető: összértékét 6,2 millió euróra becsülik. "A kép olyan, mint a nő. Meglátom, megszeretem, megszerzem" - mondta Delon. Az árverés vezetője, Pierre Corneille de Saint-Cyr szerint a több tucat izgalmas film hideg, kékszemű hőse igazi "szamuráj" (utalva erre egyik híres bérgyilkosszerepére), aki csak saját akaratának engedelmeskedik.

Az 1950-es évek absztrakt festészetéből az egyik legszebb gyűjtemény az övé és a 16-17. századi rajzokból is sokat mondhat magáénak. "De nincsenek grafikáim a 18. és 19. századból, mert ez a korszak nem elég erős, nem elég magával ragadó" - tette hozzá. A rajzok között van egy Dürer is, a híres Szkarabeusz, a legnagyobb értéket azonban a 19. századi francia festők, Géricault, Delacroix, Millet és Corot képviseli.

Volt olyan időszak, amikor minden pénzét festményekre, rajzokra költötte. "Lassan egy vasam sem maradt. Sokat dolgoztam és minden pénzem a képekre ment el. Vannak, akik kocsikat vesznek, mások kurvákhoz járnak, én a műalkotásokat részesítettem előnyben" - mondta a művész.

Most eladja vagyont érő kincseit, de nem zárja ki, hogy később újra vásárol másokat. "A filmvilágban kevés a műgyűjtő. Az az érzésem, hogy a színészek találnak mást, amire elkölthetik a pénzüket" - állapította meg sajnálkozva. Éppen ezért Corneille de Saint-Cyr bízik abban, hogy sikerül "ráuszítania" Alain Delont a francia kortárs művészetre is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását