2024. május 4. - Mónika, Flórián

Sokba lesz McCartney-nak a válás

Vasárnapi londoni értesülések szerint 50 millió fontos ajánlat sem volt elégséges ahhoz, hogy Sir Paul McCartney válófélben lévő neje, Heather Mills aláírja a peren kívüli válási megállapodást
2007. október 14. vasárnap 19:35 - Hírextra

A Beatles egykori basszusgitárosa és felesége bírói és ügyvédi közvetítéssel, de peres eljáráson kívül próbált egyezségre jutni a minap a válás anyagi vonzatairól, vagyis arról, hogy Heather mennyit csíphet le a legendás zenész több százmilliós vagyonából.

A 40 éves Heather és a nála negyedszázaddal idősebb Sir Paul tavaly májusban költözött külön, miután négy évig tartó házasságuk zajos családi botrányok közepette összedőlt. A londoni felsőbíróságon tartott múlt heti egyezkedésről hivatalos részletek nem szivárogtak ki, de a News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - forrásai szerint McCartney elpanaszolta barátainak: 50 millió fontot (18,5 milliárd forintot) ajánlottak Heathernek, aki azonban "ezzel sem elégedett".

A fő ütközési pont állítólag az, hogy Heather Mills még ekkora összeg fejében sem hajlandó aláírni a férje által követelt hallgatási záradékot, mivel publicitást akar készülő, "mindent leleplező" önéletrajzának megjelenése előtt.

A válási csatározás már eddig is bővelkedett meglehetősen durva részletek kiszivárogtatásában. Heather például bírósági keresetében - amely "valahogy" kikerült a lapokhoz - azzal vádolta férjét, hogy az részegeskedett, és többször fizikailag bántalmazta őt, róla viszont a sajtó - szintén "valahogy" - kiderítette, hogy ifjabb éveiben luxusprostituáltként gondoskodott a nemzetközi felső néhány száz számos tagjának kellemes londoni időtöltéséről.

A News of the World szerint - jóllehet a 65 éves Sir Paul továbbra is el akarja kerülni a bíróság előtti nyílt válási háborúskodást - jövő februárra kitűzték a hivatalos válóper dátumát. Bármekkora összeggel távozik is Heather a 2002-ben kötött frigyből, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet legdrágább válása.

A ma is aktívan koncertező McCartney anyagi helyzetét azonban jó eséllyel ez sem fogja megrendíteni, személyes vagyonát ugyanis 825 millió fontra (több mint 300 milliárd forintra) becsülik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását