2024. május 6. - Ivett, Frida

Roger Moore "nem kel fel dolgozni kevesebb mint egymillióért"

Vasárnap ünnepelte 80. születésnapját Roger Moore, aki megragadta az alkalmat és versenyt hirdetett az életéről szóló könyv kiadási jogára, tudta meg a Sunday Express című brit vasárnapi lap.
2007. október 14. vasárnap 16:30 - Hírextra
A "My Word is my Bond" cím szójáték: "Az adott szó kötelez", avagy a "Szavam Bond" a színész legnagyobb sikerére, James Bond alakítására utal. A frankfurti könyvvásáron Moore ügynöke bejelentette, hogy a színész legalább egymillió fontot (mintegy 357 millió forintot) szeretne kapni a könyvért.

Moore "nem kel fel dolgozni kevesebb mint egymillióért" - jegyezte meg ügynöke, Lesley Pollinger. A kiadási jogért máris több kiadó szállt versenybe, köztük a Bloomsbury és a Weidenfeld&Nicolson is.

A színész nincs oda a könyvírás ötletétől, de több év után engedett lánya és felesége kérésének, mondta el Moore titkára, Garreth Owen, aki lektorálja majd a művet.

Az Angyal és James Bond alakítója 80 évesen elérkezettnek látja az időt, hogy leírja életét. Moore kijelentette, egy "meleg hangú, szórakoztató és kissé érzelmes" könyvet szeretne írni.

A frankfurti könyvvásáron azonban többen is csalódottan nyilatkoztak a könyvről. A Sunday Expressnek egy neve elhallgatását kérő kiadó azt mondta, bár "a könyv nem ér többet 100 ezer fontnál, Sir Roger Moore milliókhoz van szokva, úgyhogy valaki biztos meg is fogja adni ezt az árat".

A színész négyszer nősült meg és 54 filmben játszott, de elsősorban James Bond tette világszerte ismertté a nevét. A korábbi 007-es ügynök a héten kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán.

A "My Word is my Bond" angolul már jövőre a könyvesboltok polcaira kerülhet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását