2024. május 2. - Zsigmond

A multik betartják

A közúti szállítással foglalkozó multinacionális cégek betartják az előírásokat, míg az egyéni, vagy néhány járművel rendelkező fuvarosok esetében gyakori a szabálytalanság - tájékoztatta szombaton az MTI-t egy közúti ellenőrzési akció tapasztalatairól a
2007. október 13. szombat 13:39 - Hírextra

Az Európai Unió közlekedésbiztonsági szervezetének ellenőrzési terve alapján Heves megyében végrehajtott akció során a megállított teherautók 11 százalékánál állapítottak meg a rendőrök valamilyen szabályszegést - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője.

Visszatérő hiányosságként tapasztalták a rakomány nem megfelelő rögzítését, a menetíró készülékre, illetve a pihenési időre vonatkozó szabályok megsértését, s volt olyan jármű, ami műszaki állapota miatt nem felelt meg a közúti közlekedés feltételeinek - tette hozzá Meggyesfalvi Tamás.

A rendőr őrnagy elmondta, hogy az 539 ellenőrzés során a rendőrök, a menetíró készülék vonatkozásában 11, a vezetési idő megsértése miatt 9 esetben állapítottak meg jogsértést.

Két jármű volt túlsúlyos, 12 teherautónál találtak műszaki hiányosságokat, 26 esetben pedig kiderült, hogy a sofőr egyáltalán nem, vagy hiányosan vezette a menetokmányokat.

A rendőrök azt tapasztalták, hogy a gépkocsivezetők egy része egyáltalán nem ismeri a vezetési és a pihenőidőre vonatkozó előírásokat, pedig ezek megsértése több százezer forintos bírsággal jár.

Ennek az az oka, hogy az egy, vagy néhány autót üzemeltető vállalkozások - a járművezetők beszámolói szerint - semmilyen oktatásban nem részesítik a sofőröket, míg a multinacionális cégeknél dolgozók komoly elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek.

Utóbbi körben a járművek műszaki állapota is megfelelő volt - összegezte az akció tapasztalatait Meggyesfalvi Tamás.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását