2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szupermaraton, tizennyolcadszor

Október 19. és 23. között immár tizennyolcadik alkalommal kerül sor a Bécs és Budapest közötti 320 km-es szupermaratonra, amely tavaly Pozsonnyal bővült, és az idén Samsung Szupermaraton néven rendezik meg.
2007. október 12. péntek 12:29 - Hírextra

A szervezőbizottság győri sajtótájékoztatóján elhangzott, a mezőny a hagyományoknak megfelelően Bécsből indul, majd öt nappal később a budapesti Városligetben ér célba. Az idén először Sopron helyett Győrben tartják a nyitóünnepséget, mert a város vezetése jobban támogatja a rendezvényt.
Az egyéni versenyekre kilenc országból 53 versenyző, köztük 11 nő nevezett. Rajthoz áll az ötszörös győztes német Maria Bak, aki elsősorban orosz futónőkkel küzd majd az elsőségért, köztük az 1996-os győztes Jelena Szidorenkovával és a korábban második helyezett Ludmilla Kalininával. A férfiaknál a bajnokok csatája várható: a hatszoros győztes Bogár János, a háromszoros győztes Vozár Attila, a legutóbbi két évben első lengyel Jaroslaw Janicki valamint a 2002-ben diadalmaskodó orosz Anatolij Kruglikov között.

Váltóban eddig hat országból 152 csapat nevezett, köztük 22 női együttes. Utóbbiaknál várhatóan a négyszeres maratoni bajnok Földingné Nagy Judit vezette Starking csapata és a Pest megyei önkormányzat váltója küzd majd az elsőségéért. Utóbbinak tagja az ismert maratoni futó Staicu Simona és Papp Krisztina is.

A szupermaraton összdíjazása több mint 20 millió forint, a szervezők szerint ezáltal itthon ez a legmagasabban dotált sportverseny.

Útvonal és szakaszfelosztás (összesen 320 km):

1. nap: Bécs-Pozsony 94 km
2. nap: Pozsony-Győr 84 km
3. nap: Győr-Tata 61 km
4. nap: Tata-Budakeszi 60 km
5. nap: Budakeszi-Budapest félmaraton, 21 km

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását