2024. május 13. - Szervác, Imola

A népszavazás "sorozatgyilkosság"

Mandur László politikai sorozatgyilkosságnak nevezte egy tévéműsorban azt, hogy több tucat politikai tartalmú népszavazási kezdeményezést nyújtottak be itthon az elmúlt időszakban.
2007. október 11. csütörtök 10:40 - Hírextra
A népszavazás ugyanakkor járható út akkor, ha a közélet megtisztítása ügyében nem tudnak megállapodni kétharmados törvénymódosításokról a pártok - mondta a szocialista politikus csütörtök reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

A Fidesz indította el a népszavazási lavinát, amikor egy éve bejelentették hat kérdésüket - mondta Mandur László arra reagálva, hogy a legnagyobb ellenzéki párt szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megzsarolta a parlamentet, amikor kilátásba helyezte: 7 pontos "tisztasági csomagját" népszavazásra bocsátják, ha a törvényhozásban nem tudnak megállapodni arról a pártok.

Úgy látszik, Gyurcsány Ferenc drasztikus javaslata kellett ahhoz, hogy elindítsa azt a folyamatot, hogy a pártok beszélni kezdtek olyan kérdésekről, amelyeket 17 éven át elsumákoltak - fogalmazott az Országgyűlés MSZP-s alelnöke, aki hozzátette: normális esetben persze nem kellene eljutni odáig, hogy referendumot kelljen tartani a pártok finanszírozásáról vagy a képviselői összeférhetetlenségről.

Az MSZP elnökségi tagja tagadja, hogy felpuhítani igyekeznének a javaslatcsomagot, amikor arról beszélnek, hogy a polgármesterek kizárása a parlamenti képviselők sorából csak 2014-ben lépne hatályba. Az eredeti elképzelésnek is része volt ez az alternatíva - mondta.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását