2024. április 27. - Zita

Készül a parlagfűtérkép

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a parlagfű-mentesítés jegyében szeptember végéig a körzeti földhivatalok 310 kisebb-nagyobb földrészleten végeztek helyszíni ellenőrzést, ebből a bemért, a gyomnövénnyel fertőzött terület 367 hektárt tett ki - tájékoztatta az
2007. október 10. szerda 09:53 - Hírextra

A Földmérési és Távérzékelési Intézet által a parlagfűszerverre feltett veszélyeztetettségi térkép alapján csaknem valamennyi terület ellenőrzése megtörtént, csupán azok a földrészletek maradtak ki, amelyeket nem lehetett megközelíteni - tette hozzá Kerekes Edit.

Az ellenőrzést követően további intézkedésre 303 lezárt jegyzőkönyvet vett át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény és Talajvédelmi Igazgatósága. A hivatalvezető tájékoztatása szerint a megyén belül a településeken a belterületi ingatlanok esetében 79 esetben lakossági bejelentésre, 615 esetben pedig hivatalból, saját észlelés alapján indult eljárás; eddig 11 esetben került sor növényvédelmi bírság kiszabására, összesen 730 ezer értékben.

A parlagfű-fertőzöttségről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Földhivatal, illetve a polgármesteri hivatalok több telefonszámon fogadták a lakossági bejelentéseket. A bejelentések egy része tévesnek bizonyult, mivel az emberek a parlagfüvet összekeverték más gyomnövénnyel.
A parlagfű irtására a régió településein az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ közhasznú munkaprogram keretében foglalkoztatott tartósan állást keresőket, így 254 embernek tudtak kereseti lehetőséget biztosítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását