2024. április 24. - György

Bajnai perli Orbánt

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter jó hírnév megsértése miatt beperli Orbán Viktort, a Fidesz elnökét - tájékoztatta a szaktárca sajtó és kommunikációs osztálya kedden közleményben az MTI-t.
2007. október 9. kedd 11:34 - Hírextra

"A pártelnök az elmúlt hetekben az uniós források felhasználása kapcsán több esetben alaptalanul vádaskodott és félrevezette a magyar közvéleményt" - írják, hozzátéve, hogy ezzel az ellenzéki politikus rossz színben tüntette fel Magyarországot az Európai Unió közvéleménye és intézményrendszere előtt is.

"Az Orbán Viktor ellen indított per így az ország jó hírnevének helyreállítását is szolgálja. Az uniós források szabályszerű felhasználását irányító miniszter lépése egyúttal az uniós forrásokért pályázó polgármesterek, vállalkozók, civil szervezeti vezetők és a pályázati rendszerben dolgozó tisztségviselők jó hírnevének megőrzését is szolgálja" - tudatják.

A közlemény szerint amennyiben a bíróság megalapozottnak találja Bajnai Gordon keresetét, a megítélt - de a tájékoztatásban meg nem jelölt - nem vagyoni kártérítés összegét a miniszter közérdeket szolgáló alapítványok javára ajánlja fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását