2024. május 3. - Tímea, Irma

Több ezer könyv került elő

Több ezren használták ki a könyvtárak úgynevezett "megbocsátási napját" és vitték vissza büntetés nélkül lejárt kölcsönzési idejű könyveiket. A vasárnap ingyenes könyvtári beiratkozást is hasonlóan nagy számban vették igénybe az olvasók. A Könyves Vasárna
2007. október 8. hétfő 07:17 - Hírextra
Csaknem egy hete zajlik az Országos Könyvtári Napok, amelynek egyik legfontosabb állomása az úgynevezett Könyves Vasárnap. Október 7-én az ország több mint 400 könyvtárában várták az olvasókat különféle rendezvényekkel és programokkal - mondta a Független Hírügynökségnek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. Fodor Péter hozzátette: Debrecen belvárosában például a nosztalgiavillamost indítottak, amelyen a régi könyveiket cserélhetik el az érdeklődők. Debrecenben ezen kívül könyvgyűjtő akciót is rendeztek: a megunt, feleslegessé vált köteteket a városi és az egyetemi könyvtár bármelyik egységében le lehetett adni és ezeket végül nagycsaládok kapják meg.

Fodor Péter arról is beszélt, hogy vasárnap a könyvtárakban a programok mellett ingyenes volt a beiratkozás. Több ezren éltek a lehetőséggel országszerte, a Szabó Ervin Könyvtárban például 1400-an váltották meg így olvasójegyüket. Az ingyenes beiratkozás mellett ekkor tartották a könyvtári megbocsátás napját, vagyis elengedték mindazoknak a büntetését, akik elmulasztották időben visszavinni a kikölcsönzött könyveket - tette hozzá. Nagyon sokan - szintén több ezren - vittek vissza könyveket, a Szabó Ervin könyvtárba 1666 kötet került így vissza - mondta a főigazgató.

Fodor Péter szerint egyre többen érdeklődnek a könyvtárak és az olvasás iránt: idén még a tavalyinál is sokkal többen látogattak el az Országos Könyvtári Napok rendezvényeire. Ezen a napon az volt a cél, hogy mindenki számára nyitottak legyenek ezek az intézmények - fogalmazott a főigazgató.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását