2024. április 25. - Márk

Jól szerepeltek a magyar játékosok

"Jól teljesítettek és remekül helyt álltak" a magyar játékosok a világ legnagyobb számítógépes- és videojáték fesztiválján, a World Cyber Games 2007 rendezvényen, amely vasárnap ért véget Seattleben - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében a magyar
2007. október 8. hétfő 20:17 - Hírextra

A hetedik alkalommal megrendezett világdöntőn 74 ország mintegy 700 játékosa képviselte hazáját. Magyarország négy fős csapattal - Agárdi Péter, Délceg Máté, Redwing Donát, Zentai György - vett részt a küzdelmekben. A magyarok közül a legjobb eredményt Zentai György érte el, aki a Comand and Conquer nevű játékban a legjobb 16 közé került, míg Redwing Donát az első 32 között végzett.
A 500 ezer dollár (csaknem 90 millió forint) összdíjazású rendezvénynek a Seattle Seahawks amerikai futballcsapat stadionja, a Qwest Field adott otthont.

A világdöntő legeredményesebb nemzete az Egyesült Államok lett. Összesen három arany, két ezüst és egy bronzérmet sikerült begyűjteniük. Mögöttük holtversenyben található az elmúlt év összetett nyertese - a vándorkupa eddigi birtokosa - Dél-Korea, illetve Brazília, két-két arany és egy-egy bronzéremmel. Így harmadik helyezett nem lett. A tabella negyedik pozícióját a hollandok, ötödiket a németek foglalták el. A hatodik helyen, azonos eredményeik miatt, a franciáknak és az angoloknak kellett osztozniuk egymással.

A jövő évi World Cyber Games döntőnek Köln ad otthont.

A World Cyber Gamest 2001-ben azzal a céllal hívták életre, hogy a közös játék segítségével erősítse a világ népei közötti megértést. A versenyt azóta minden évben megrendezték. A résztvevők közül sokan már ismerősként köszönnek egymásra, mások a világdöntőn találkoznak először személyesen, bár virtuálisan már rég ismerik egymást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását