2024. május 3. - Tímea, Irma

Holtan ábrázolták a herceget

Felháborodást keltett Nagy-Britanniában a 23 éves Harry herceget egyenruhában, holtan fekve ábrázoló szobor, amely Daniel Edwards amerikai szobrász alkotása.
2007. október 7. vasárnap 16:20 - Hírextra

A szobor egy, a hercegre hasonlító katonát testesít meg, aki fején a Bibliával hanyatt fekszik. Oldalfegyvere a tokjában és egy keselyű mohó szemekkel figyeli a holttestet.

A The Sun című brit lap szerint Edwards azt mondta, hogy a szobor, amelyet rövidesen felállítanak Londonban, mindazokra emlékeztet, akik szívesen teljesítettek volna Irakban katonai szolgálatot, de nem tehették.

A hadnagyi rangban egy elitalakulatban szolgáló Harry hercegnek nem engedte meg a brit hadvezetés, hogy bevetésre kerüljön Irakban. Azzal érveltek, hogy az túlságosan veszélyes lenne arra, aki jelenleg harmadik a brit trónöröklés sorrendjében. Ráadásul az ifjú herceg jelenléte Irakban nemcsak őrá jelentene veszélyt, hanem bajtársaira is.

"Ez a szobor nemcsak ízléstelen, hanem meggyalázása a fegyveres erők kötelékében szolgált mindazon férfiaknak és nőknek, akik életüket áldozták az iraki háborúban" - jelentette ki Robert Lee, a Brit Királyi Légió tagja. A Légió gondját viseli veterán katonáknak és az elesettek emlékét ápolja.
Edwards már a múltban is többször feltűnést keltett ismert személyiségekről készített szobraival, egyebek közt azzal, amely szülés közben ábrázolja Britney Spears amerikai popsztárt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását